duminică, 22 februarie 2015

Steve Sekely




Am vãzut douã filme ale lui Sekely: ‘Lady in the Death House’ (PRC), cu Jean Parker, Atwill, Marcia Mae Jones, şi ‘Revenge of the Zombies’ (Monogram), cu Carradine, Mantan Moreland, Veda Ann Borg; mai ales pentru al doilea e necesarã înţelegerea ideii vremii aceleia despre divertisment, pentru a nu fi rãstãlmãcitã ideea filmului, ceea ce azi poate sã treacã drept stângãcie e numai o modalitate demodatã, cu care publicul nu mai e obişnuit. Ambele sunt atrãgãtoare atât pentru regizor, cât şi pentru studio (douã din principalele ateliere de cinema B) şi actori.
Ceea ce are ‘Rãzbunarea …’, şi nu existã în ‘Doamna …’, e umorul. Rãzbunarea zombilor se referã la revolta acestora împotriva savantului, revoltã care precede uciderea lui, deci o formã de eliberare de sub tutela acestuia survine chiar înainte de a-l fi omorât; dar zombii nu sunt, deocamdatã, agresivi, ci numai pregãtiţi pentru a alcãtui o armatã nazistã, invincibilã. Veda are un rol, spectral, de prinţesã a zombilor.
Jean Parker a lucrat şi pentru studioul Monogram (‘Kitty O’Day’, chiar cu Veda Ann Borg), iar cu Carradine într-un PRC, ‘Barbã Albastrã’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu