miercuri, 5 iunie 2013


Numele trupei Exodus nici nu se referă la Moise, ci la … P. Newman (de fapt, e vorba despre romanul din ’58 al lui Leon Uris, nu despre ecranizarea lui Preminger, din ’60 …; iar Uris îşi intitulase romanul, după nava ‘Exodus 1947’). Se spune că iniţiativa i—a aparţinut chiar lui Hammett. Însă acesta e filipinez şi irlandez, ca obârşie; şi un avizat al filmelor cu monştri.
Altfel, californienii sunt nişte thrasheri cu adevărat respectaţi, pentru integritatea lor muzicală, de către muzicienii avizaţi, şi menţionaţi cu stimă.

Istoria pe care o citesc nu e prea desluşită în această privinţă, dar se pare că Metallica a început să înregistreze (’82) ca trio; de pe demo—ul lor, ‘Power Metal’ [sic!!!] (Hetfield chiar aşa denumea muzica făcută de ei), mi se pâruse că nu ştiu ‘The Mechanix’—de fapt, îl ştiu, dar sub alt nume. În primăvara lui ’82, l—au luat ca basist pe McGovney. Pe Burton l—au întâlnit abia în toamna lui ’82.

Misterul ei e firea ei—care înseamnă cea de—a doua şansă cu M., fata din ’90—’91; îi seamănă, dar numai prin ceva. Abia mai nou am priceput că deviza ei e tocmai preceptul despre tâmpiţi—strădania de a părea tâmpit, corelată cu umorul ei tăios.

Urbano are un articol despre simplitatea vestimentară a lui Bergoglio ca Papă (roba filozofului, veşmântul necredincioşilor)—dar e tendenţios şi provincial. Tornielli scrie despre asemănările cu Roncalli. Capovilla vorbeşte despre asta.

King spune că M. Head sunt responsabili pentru rap—metal, şi a fost producător pentru … B. Boys; dintre interviurile lui Kerry King, le—am văzut pe acelea acordate lui Atkinson, Matera, etc..
Introducerea unui interviu cu Hanneman vorbea despre competenţa ocultistă a lui Page; se vorbea despre asta, eu aflasem în primăvara lui ’94. Ca satanişti mai erau menţionaţi şi Dark A., Possessed, Onslaught (thrasheri, ’83—’91).
Mustaine ii povestea lui Bennett despre implicarea sa în vrăjitorie şi magie neagră, dar spune că M. Fate e una din trupele lui predilecte--

Piero Marini are nişte observaţii corecte despre defectele Missei la TV. Salută aerul de libertate adus de noul Papă (iezuitul).

Maşinăria ipocriziei a funcţionat—ca încercare de a deruta, răstălmăcind component—pe fiinţe, nepriceperea altora le ispiteşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu