sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Româneşte vă spun ...


Popoarele îşi recunosc defectele; românii sunt singurii care se recunosc ca târâturi, otrepe, mehenghi, coţcari. Românii sunt o clică bolnavă de bârfă, invidie, ipocrizie. O haită, o adunătură de hiene, gloata otrepelor, scursura istoriei.
Remarcile lui Hasdeu despre 'religia neamului' erau bun simţ elementar.
Numai că la mine nu e patriotism exasperat, dezamăgit, răsfrânt (ca la Nietzsche sau Patapievici), ci luptă pe viaţă şi pe moarte.
Românii sunt o specie care nu a atins pragul conştiinţei (care e o determinare culturală, nu biologică), rebuturi ale istoriei; asta e ceea ce spune şi Ţuţea, cu toate că într—o formă mai francă.
Corelativ, românii înţeleg numai limbajul insultei şi tracasării, ascultă numai de gârbaci.
România e această anomalie, o republică a firilor de sclavi, o cloacă de degeneraţi care nu au atins pragul umanizării, al conştiinţei. Nu e vorba de criterii legale, ci de răul transcendent, de miasma care învăluie neamul, de animalitatea invidiei şi vicleniei (nehegeliene, ci a lui moş Nechifor, e dialectica lui moş Nechifor).
Românii sunt numai invidie şi ipocrizie clocite, oligofrenism răscopt, un capitol de teratologie etnică, reversul malign al istoriei. Doar în asemenea cotloane de beznă se putea furişa anomalia bolşevismului, numai aici exista terenul pentru nelegiuirea capitală.
Românii sunt hârdăul Europei, de mână cu albanezii şi alte stârpituri sin Balcani.
Harta ticăloşiei e chiar harta totalitarismului politic şi a scelerării: România, Albania, Bulgaria, Sfânta Rusie. E, totodată, gheara ortodoxiei, şi imperiul înşelării.
Esenţa neamului e moş Nichifor al lui Creangă, mehenghiul cel şugubăţ, otreapa jovială, pusă pe şotii.
Această haită de degeneraţi va recunoaşte cu promptitudine umanul şi—l va persecuta până la exterminare. Rostul românesc e exterminarea umanului (Eminescu, Iorga); Brâncuşi, Eliade s—au salvat plecând.
Scopul românilor e suprimarea a ceea ce nu e ticăloşie ternă, neam de zombi, de cadavre.
România însăşi e o anomalie, ceva ce nu ar trebui să existe, o ticăloşie prin ea însăşi, prin existenţa ei ca atare.
Românescul înseamnă coşmarul morţilor vii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu